Nieuwbouw Lamboo Mobile Medical in Dutch Innovation Park

Nieuwbouw Lamboo Mobile Medical in Dutch Innovation Park

8 augustus 2021

PingProperties ontwikkelt op de Dutch Tech Campus een gloednieuw hoofdkantoor voor Lamboo Mobile Medical (Lamboo). Hiermee krijgt het Dutch Innovation Park – na Topcon – in korte tijd de tweede grote bouwimpuls voor een internationaal opererend bedrijf. Lamboo zal naar verwachting eind 2022 haar intrek nemen op de campus.

Met de realisatie van dit nieuwbouwproject zet PingProperties een volgende belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de Dutch Tech Campus tot een duurzame campus voor bedrijven gericht op smart mobilty, ICT en e-health & care. Wethouder Iedema (Economie): ‘Lamboo Mobile Medical is een waardevolle aanwinst voor het Dutch Innovation Park. Door de inspanningen van PingProperties wordt het nog aantrekkelijker voor ondernemingen om zich hier te vestigen.’

Ligging
Na oplevering van het gebouw aan de Werner von Siemensstraat 35 beschikt Lamboo 13.500 m2 over bedrijfsruimte en 1.100 m2 kantoorruimte. De uitstekende ligging en de voordelen van de campus speelden voor Lamboo een belangrijke rol in de keuze voor de Dutch Tech Campus.

Over Lamboo Mobile Medical
Lamboo Medical is marktleider in de ontwikkeling en bouw van innovatieve mobiele medische accommodaties zoals modulair verplaatsbare MRI, CT-scanners, Cath-lab, Mammografie en PET-CT-eenheden. Vanuit de hele wereld is er belangstelling voor de unieke medische accommodaties die worden voorzien van de nieuwste technologieën. Door de exponentiële groei verdrievoudigt Lamboo Medical haar productiecapaciteit in Europa terwijl de nieuwe gasloze huisvesting volledig past bij haar ambitie om in 2030 CO2-neutraal te kunnen produceren. Joost Lamboo: ‘Ons duurzaamheidsprogramma richting 2030 kent grote en kleine stappen, dit is een grote stap voor de toekomst van Lamboo Medical’.

logo Dutch Innovation Park

De Dutch Tech Campus is een thuisbasis voor diverse nationale en internationale bedrijven op het gebied van slimme technologie, ICT en logistiek. DTC is onderdeel van het Dutch Innovation Park in Zoetermeer, dé plek in de Randstad voor toegepaste innovaties op het gebied van cyber security, big data, smart mobility en e-health & care. In het Park delen ICT-bedrijven en zo’n 800 ICT-studenten kennis en werken er samen. Door de synergie ontstaan innovaties en nieuwe business.


Naar bron gaan