Jan Slagter opent café speciaal voor ouderen uit Zoetermeer

Jan Slagter opent Cafe

Jan Slagter opent café speciaal voor ouderen uit Zoetermeer


9 september 2021

Jan Slagter opent later dit jaar een café voor ouderen in de stad. In de Bibliotheek Zoetermeer aan het Stadhuisplein wordt Café MAX een laagdrempelige ontmoetingsplek voor ouderen.
 
Met Café Max hoopt omroepbaas Slagter de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en de verbondenheid te bevorderen. Daar zet de bekende Zoetermeerder zich al jaren voor in.
 

,,Ik weet hoe belangrijk het voor ouderen is om ergens naartoe te kunnen”, laat Slagter weten. ,,Even dat praatje, even een luisterend oor. Dat kan zoveel voor iemand betekenen. Daarnaast is Café MAX ook een plek om naartoe te gaan als je ergens niet uitkomt en even iemand wil zien en spreken over je vraag in plaats van dat onpersoonlijke telefoontje te plegen.”

Het café komt in het voormalige E-Lab, naast de ingang van het Stadhuis-Forum. In Café MAX kunnen ouderen elkaar ontmoeten en samen activiteiten ondernemen. Ook kunnen zij hier met een hulpvraag terecht. Het café is een initiatief van de nieuw opgerichte stichting MAX Maakt Ontmoeting Mogelijk in samenwerking met Bibliotheek Forum en de Zoetermeerse Community tegen Eenzaamheid.

De exacte openingsdatum van Café MAX wordt later bekendgemaakt.

Naar bron gaan
Auteur: Silvester van der Hansz