In februari opening, sleutels winkelpanden Stadskwartier Palenstein uitgereikt

In februari opening, sleutels winkelpanden Stadskwartier Palenstein uitgereikt

19 december 2021

Naast de Dirk komt er ook een supermarkt van Aldi en zes kleinere winkels waaronder Bakkerij Ammerlaan, Cafe Honky Tonky, Smile Kappers en Chinees restaurant Kings Palace.
Stadskwartier palenstein

Foto van: De Goede Woning

Ludo Swaanen en Ruud van Wijngaarden van supermarkt Dirk van den Broek hebben woensdag 15 december als eerste ondernemer van het nieuwe winkelcentrum Stadskwartier Palenstein de sleutel in ontvangst genomen. De sleutel werd uitgereikt door Ferdinand Jongeling van woningcorporatie De Goede Woning.

Stadskwartier Palenstein
Nieuwbouw van 109 appartementen, 42 middenhuur woningen, 4 koopwoningen, 2 supermarkten en 6 kleinere winkels.

De bouw van Stadskwartier Palenstein is afgerond. Het nieuwe duurzame woon- en winkelcentrum bestaat uit 109 sociale huurwoningen, 42 middenhuur woningen, 4 koopwoningen, 2 supermarkten en 6 kleinere winkels. De gebouwen zijn aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen en van individuele bodemwarmtepompen.

Stadskwartier palenstein project

Foto van: De Goede Woning

Winkels naar verwachting in februari 2022 open
Het winkelcentrum, onderdeel van het project, worden op 15 december opgeleverd aan de huurders. Die dag kunnen de winkeliers beginnen met het inrichten van hun winkel. Op 17 december draagt De Goede Woning het winkelcentrum over aan Portico Investments als nieuwe eigenaar. Als alles volgens planning verloopt, gaan de winkels in februari 2022 open. De Goede Woning blijft wel eigenaar van de woningen.

Huurders van laatste woningen ontvangen sleutel
Dinsdag 16 november 2021 ontvingen huurders van de laatste woningen de sleutel van hun nieuwe appartement. Stadskwartier Palenstein telt 6 gebouwen: Markies, Barones, Gravin, Koningin, Hertog en Ridder. In totaal bestaat het nieuwbouwproject uit: 109 sociale 2-, 3- en 4-kamerwoningen en 42 4-kamerwoningen in de middenhuur. Hierdoor is er woonruimte gerealiseerd voor jongeren, starters, doorstromers en gezinnen. Een deel van de huurders van de 42 middenhuur woningen is met hulp van de seniorenmakelaar vanuit een grote eengezinswoning naar Stadskwartier Palenstein verhuisd.

 

Nathalie Tweeboom ontvangt dinsdag 16 november de sleutel van haar nieuwe huurwoning in Stadskwartier Palenstein. Foto: MG Fotografie.

In de zomer van 2019 is Waal B.V. in opdracht van De Goede Woning gestart met de bouw van Stadskwartier Palenstein op de plek waar vroeger de Jan van Beierenlaanflat stond. Het hoogste punt van Stadskwartier Palenstein is op 15 april 2021 bereikt. De bewoners van de eerste gebouwen hebben in mei 2021 de sleutel ontvangen. Burgemeester Michel Bezuijen heeft maandag 10 mei 2021 symbolisch de eerste sleutel uitgereikt aan de nieuwe bewoners; dhr. en mw. Buijs.