Huisartsenpost en spoedeisende hulp samen achter één balie in ziekenhuis, verbouwing begint

Huisartsenpost en spoedeisende hulp samen achter één balie in ziekenhuis, verbouwing begint
hap en seh gaan samenwerken in het LangeLand Ziekenhuis

17 september 2021

De huisartsenpost (HAP) en de spoedeisende hulp (SEH) gaan nog meer samenwerken in het LangeLand Ziekenhuis. Er komen een gezamenlijke balie en werkruimtes.

De SEH en de HAP zitten al jarenlang op dezelfde locatie, het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde in het LangeLand Ziekenhuis. Beide zien de vraag naar acute zorg in Zoetermeer en omstreken toenemen en om de zorg te garanderen besloten de organisaties nog meer met elkaar samen te werken. Zo ontstaan korte lijnen en kunnen patiënten sneller worden geholpen.

De verbouwing van het Centrum Acute Zorg begint maandag al. De spoedeisende hulp blijft in het Centrum Acute Zorg aan de Brechtzijde. De ingang wordt wel vanaf 11 oktober tijdelijk verplaatst naar de naastgelegen ambulancehal.

De Leyens
De huisartsenpost en de Dienstapotheek verhuizen tijdens de verbouwing naar Gezondheidscentrum De Leyens. Aan de Hekbootkade 54 openen ze maandag hun deuren. De huisartsenpost maakt daar gebruik van de praktijkruimte van huisartsenpraktijk Het Kompas op de eerste etage. De Dienstapotheek krijgt een plek op de begane grond. De telefoonnummers en openingstijden blijven hetzelfde.

De verbouwing duurt naar verwachting tot begin december 2021.

Naar bron gaan
Author: Remon Van Zuijlen 17-09-21