Haagse atleten en hockeydames op Scheveningen gehuldigd voor Olympische medailles

Haagse atleten en hockeydames op Scheveningen gehuldigd voor Olympische medailles

De hockeydames tillen Humberto Tan op tijdens de huldiging op Scheveningen

8 augustus 2021

DEN HAAG – De Nederlandse hockeydames die vrijdag goud behaalden op de Olympische Spelen in Tokio zijn zondagavond gehuldigd op het strand van Scheveningen. Ook de Haagse atleten die verrassend zilver pakten op 4×400 meter werden in het zonnetje gezet.

De hockeysters en de atleten zouden eigenlijk zaterdagavond al worden gehuldigd tijdens het Olympic Festival. Maar door het slechte weer heeft de organisatie besloten de festiviteiten een dag uit te stellen.

De hockeydames waren op de Olympische Spelen onder aanvoering van de Haagse Eva de Goede oppermachtig. Alle duels werden gewonnen, vaak met speels gemak. In de finale was Oranje met 3-1 te sterk voor Argentiniƫ, waardoor de Olympische titel heroverd werd. Vijf jaar geleden werden de vrouwen door Groot-Brittanniƫ verrast tijdens de Olympische finale in Rio de Janeiro. Sindsdien werd de ploeg van aanvoerster De Goede Europees- en wereldkampioen en nu dus ook weer Olympisch kampioen.

Haag Atletiek
De hockeysters moesten zondag het podium delen met een groot gedeelte van de atletiekploeg. Deze equipe verraste met maar liefst negen medailles tijdens de afgelopen Olympische Spelen. Blikvanger Sifan Hassan ontbrak op Scheveningen omdat zij de Nederlandse vlag mocht dragen tijdens de sluitingsceremonie zondag.

De mannen die zaterdag wisten te stunten met een zilveren medaille op de estafette waren wel op het Olympic Festival aanwezig. De Hagenaars Terrence Agard en Tony van Diepen van Haag Atletiek waren met Liemarvin Bonevacia en Ramsey Angela een outsider voor een bronzen medaille, maar door een fantastische eindsprint wisten ze zelfs nog zilver te winnen.

Femke Bol en Anouk Vetter
Naast de atleten van de zilveren estafetteploeg waren zondagavond ook Femke Bol (brons op de 400 meter horden), Anouk Vetter (zilver op de meerkamp) en Emma Oosterwegel (brons op de meerkamp) aanwezig. Springruiter Maikel van der Vleuten completeerde met zijn bronzen medaille het podium van het Olympic Festival.


Naar bron gaan