Duikers politie stonden klaar om lichaam uit water te halen, blijkt om overleden hond of kat te gaan

Duikers politie stonden klaar om lichaam uit water te halen, blijkt om overleden hond of kat te gaan

21 december 2021

Duikers van het arrestatieteam van de politie stonden dinsdagavond klaar om het lichaam van een overleden persoon uit het water te halen aan de Hoflaan in Zoetermeer. Achteraf blijkt het om een overleden hond of kat te gaan.

 

De politie kreeg omstreeks 16.30 uur een melding van een stoffelijk overschot dat in het water zou liggen. Voorbijgangers hadden iets in het water zien drijven dat leek op een persoon, waarna zij de hulpdiensten hadden gebeld. Politie en brandweereenheden van de kazernes uit Zoetermeer, Delft en Leiden-Zuid werden gealarmeerd.

Ter plaatse hadden agenten de omgeving van de Hoflaan afgezet met lint en ook de Forensische Opsporing werd ingezet. Duikers van het arrestatieteam zijn te water gegaan om het lichaam te bergen, maar na een onderzoek bleek het niet te gaan om een persoon. Het zou gaan om een overleden dier, namelijk een hond of kat. Het dier is uiteindelijk overgedragen aan de Dierenambulance.

Het arrestatieteam dat klaarstond, wordt niet bij het minste of geringste incident ingezet. Alleen bij situaties die levensbedreigend kunnen worden, bieden de zogeheten AT’s ondersteuning. Dit kunnen, naast ‘gewone’ arrestatieteams, ook duikers of klimmers op hoogte zijn.