Digitaliseringsvoucher voor Zoetermeerse MKB

Digitaliseringsvoucher voor Zoetermeerse MKB

8 augustus 2021

Er komt een regeling om ondernemers in het MKB met een financiële bijdrage te stimuleren tot verdere en betere digitalisering. Door middel van een digitaliseringsvoucher kan maximaal 50% van de kosten worden vergoed, met een minimumbedrag van € 1.000,- en een maximumbedrag van € 2.500,- per onderneming. De voucher wordt beschikbaar vanaf 1 oktober 2021 voor de duur van een jaar.

‘Voor veel retail- en horecaondernemers die getroffen zijn door de crisis is er weer vooruitzicht op groei. Als motor van de economie verdienen zij daarbij zoveel mogelijk steun.’, licht wethouder Iedema (Economie) toe. Zoetermeer diende daartoe samen met de gemeenten Den Haag, Capelle aan den IJssel en Schiedam een aanvraag in voor een zogenoemde MKB-deal bij de provincie Zuid-Holland. ‘Na anderhalf jaar online ondernemerschap is het belang van digitalisering evident. Deze regeling helpt onze ondernemers daarbij en draagt zo bij aan een weerbare, veerkrachtige en toekomstbestendige lokale en regionale economie.’, aldus de wethouder.

Aanvragen door ondernemers
De regeling is bedoeld voor de kleinere ondernemers met een winkel, horecabedrijf of werkzaam in de persoonlijke dienstverlening, dus voor ondernemingen met minimaal 1 en maximaal 49 werknemers. De voucher kan door een ondernemer worden ingezet voor verschillende digitaliseringsdoelen, bijvoorbeeld bij het starten van online verkoopactiviteiten via een webshop, bij het verder professionaliseren van de bestaande online (verkoop)activiteiten, bij het digitaliseren van interne bedrijfsprocessen en bij het verbeteren van de online veiligheid. De gemeente verwacht ondernemers in september verder te kunnen informeren over de aanvraagprocedure en voorwaarden.

MKB Deals
De provincie Zuid-Holland heeft samen met 26 gemeenten en meer dan 20 ondernemersverenigingen 6 MKB-Deals gesloten. Met de toekenning van in totaal 1 miljoen euro subsidie worden projecten gestart om Zuid-Hollandse mkb’ers te ondersteunen bij concrete vraagstukken. De provincie maakte onlangs bekend dat zij de digitaliseringsvoucher ondersteunt met een financiering. Ook de MRDH levert een bijdrage aan de uitvoeringskosten van deze MKB Deal.


Naar bron gaan