Coronatoegangsbewijs? Class by Jofel weigert gasten te controleren

Coronatoegangsbewijs? Class by Jofel weigert gasten te controleren

15 september 2021

Class by Jofel is een van de eerste restaurants in Zoetermeer die weigert om gasten te controleren op een coronatoegangsbewijs.

Naar bron gaan
Author: Silvester van der Hansz 15-09-21, 08:11

class-by-jofel-zoetermeer

Vanaf 25 september moet ook in de horeca, net als in onder meer het theater en de bioscoop, gecontroleerd worden op een coronatoegangsbewijs. Het restaurant uit de Dorpsstraat heeft vandaag besloten hier geen gehoor aan te willen geven. ,,Dat wil zeggen dat wij niet actief zullen controleren op een vaccinatiebewijs, negatieve testuitslag of een herstelbewijs. Wij hebben het afgelopen jaar een zware tijd achter de rug en wij zijn van mening dat deze maatregelen daar enkel nog een flinke schep bovenop zullen doen”, meldt Class by Jofel in een statement op social media.

Per 1 oktober ontvangt Class by Jofel geen financiële steun meer vanuit de overheid. ,,En geen steun betekent voor ons dus ook geen maatregelen. Daarnaast willen wij op geen enkele manier een bevolkingsgroep uitsluiten van een bezoek aan onze restaurants.” 

Class by Jofel hoopt dat andere horecaondernemers uit de stad hun voorbeeld gaan volgen. ,,Wij roepen onze collega-ondernemers op zich ook uit te spreken tegen de voorgenomen maatregelen.”