Bij RKAVV weten ze al in de taaie tandvleesweken waar ze heen willen: ‘Terug naar topvorm van toen’

Bij RKAVV weten ze al in de taaie tandvleesweken waar ze heen willen: ‘Terug naar topvorm van toen’

Van rustig warmdraaien is bij Robin Steffens geen sprake. Tegen Zwaluwen Vlaardingen zweept de RKAVV-routinier de boel op.

9 augustus 2021

Nu zo’n beetje alle amateurclubs aan de voorbereiding zijn begonnen, verklaren we de taaie tandvleesweken officieel voor geopend. Met een grote spelers-groep gericht toewerken naar de eerste competitie-ronde. Voor zondag-­hoofdklasser RKAVV al over drie weken.
 
RKAVV-Zwaluwen Vlaardingen afgelopen zaterdag was zo’n wedstrijd waarin beide ploegen grote kansen kregen. En die kansen op grootse wijze misten. Vandaar ook dat het nul-nul bleef. Typisch voor een nul-nul in de voorbereiding, is dat men aan beide kanten zeker weet dat dergelijke kansen er tijdens de competitie automatisch wel in gaan. Het is die collectieve roze bril, die de voorbereiding ofwel de taaie tandvleesweken tot zo’n heerlijke periode maakt.
 

Het is de periode, waarin ze er bij iedere ploeg steevast van overtuigd zijn dat ze hoger eindigen dan het seizoen ervoor. Dat iedere nieuwe speler nog een aanwinst is. Elke scheidsrechter een wereldman. En alle directe concurrenten elkaars beste vrienden zijn. Maar ja, dan begint de competitie.

De Rooms-Katholieke Aloysius Voetbal Vereniging, inmiddels bezig met de vieringen van het honderdjarig bestaan, begint het seizoen 2021-2022 op zondag 29 augustus. Net als medehoofdklassers TAC’90 en HBS beginnen ze thuis. HBS ontvangt Emmen, TAC’90 is gastheer van Hoogeveen en RKAVV van Purmersteijn.

Na alle periodes van hollen en stilstaan en zonder concreet doel bezig zijn, zal binnen afzienbare tijd de oude natuurwet opgeld doen dat juist de dingen waar je het langst naar uitkijkt, het snelst weer voorbij zijn.

Lange aanloop
Ook bij RKAVV-routinier Robin Steffens leeft het verlangen naar weer eens zo’n lekkere competitiewedstrijd met alles erop en eraan. De 30-jarige controlerende middenvelder debuteerde in november 2010 voor het vlaggenschip van RKAVV. En met elk jaar dat verstreek, raakte hij minder weg te denken. Robin Steffens: ,,Als je het vanuit onze laatste competitiewedstrijd bekijkt, is dit wel een heel lange aanloop. Voordeel is dat we een helder richtpunt hebben: de vorm van seizoen 2019-2020, tot dat werd stilgelegd. We speelden heerlijk voetbal, waren de meest scorende ploeg uit de regio. We willen terug naar de topvorm van toen.”

Tegen de collega-hoofdklasser (maar dan op zaterdag) uit Vlaardingen bleek zaterdag dat dit geen utopie is. En dat Robin Steffens daar mede garant voor staat. Toen hij na rust inviel, scheelde dat meteen een slok op een borrel. Verbaal aanwezig. In de fysieke duels aanwezig. Qua passing aanwezig. Helemaal toen een kwartier later leeftijdgenoot Remco Overdevest, ook al jarenlang gezichtsbepalend aan de Kastelenring, erin kwam. Aanvaller Overdevest en Steffens hebben aan één blik genoeg. Over die onderlinge verbinding hebben de corona-onderbrekingen duidelijk geen roest gelegd.

Magische sfeer
Ondanks dat de oefenwedstrijd zaterdag in een gelijkspel eindigde, kwam trainer Maurizio Ceccucci op de een of andere manier toch met the looks of a winner het veld op en ging hij het ook weer af. Dat krijg je als je geliefde Italië in juli het EK heeft gewonnen. Tijdens de halve finale en finale was Maurizio in zijn vaderland. Ceccucci: ,,Die laatste dagen van het toernooi hing er zo’n magische sfeer. Iedereen keek de wedstrijden gezamenlijk buiten. Verbroedering. Vuurwerk. Vreugde. Ontroering. Ik kan er niet aan denken zonder een brede smile op mijn gezicht te krijgen. Dat neem ik de rest van mijn leven met me mee.’’

En dat komt niet alleen door de prestatie, maar ook en vooral door de manier waarop die werd behaald. Ceccucci: ,,Wat een ongekende passie, inzet en beleving. Die gasten waren één. Verdediger Giorgio Chiellini, die een gewonnen persoonlijk duel viert alsof het de wedstrijd zelf is. De Italiaanse ploeg heeft laten zien hoe je, als je boven jezelf wil uitstijgen, voor elkaar door het vuur moet gaan. Wat dat betreft hebben ze de ogen van heel wat mensen in de voetbalwereld geopend.”


Naar bron gaan
Author: Martin van Zaanen 09-08-21, 13:27